Nezařazené

LED pásiky ako úsporná, praktická a zdravá forma osvetlenia

Nie na každom mieste a nie vždy požadujeme typické silné osvetlenie. Niekde by naozaj padlo vhod skôr také jemné, avšak funkčné podsvietenie, ktoré mimochodom bude plniť tiež dekoračnú funkciu. A práve k týmto účelom dokonale slúžia LED pásiky SMD 3528 Led Produkt, prípadne RGB led pásik či ďalšie alternatívy, ktoré však majú spoločný dizajn vo forme samolepiaceho pásika obloženého úspornými svietivými diódami.
Nielenže je ich intenzita nižšia, ale vďaka tomu, že za zdroj žiarenia využívajú svetlo emitujúce diódy, prinášajú pozitívnu stránku tiež z hľadiska pravidelnej úspory a nižšej spotreby energií.Farebné led diódy.jpg
Reálne využitie?
Takýto pásik umiestnite na ľubovoľné miesto a tým, že disponuje led svietidlami, dokáže priniesť požadované podsvietenie. To prakticky môžete využiť ak chcete podsvietiť poličku, kuchynskú linku, miesto na čítanie či pracovný priestor, ale tiež schodisko, sklo v kúpeľni,… možností je popravde veľa vďaka univerzálnemu využitiu. Ak by ste mali záujem inšpirovať sa rôznymi nápadmi, je ich plný internet. My to však môžeme zhrnúť veľmi jednoducho- spôsob využitia, účel a miesto máte v plne vo svojich rukách a záleží konkrétne od vašich potrieb a vašej kreatívnej stránky.Svietiaca žiarovka.jpg
Rovnako je možné vybrať si pásik obložený klasický diódami s bielym svetlom alebo naopak stručne spomenutú alternatívu RGB, ktorá vyžaruje až tri svetlá súčasne- červenú (RED), zelenú (GREEN) a modrú (BLUE). Keďže sa pásik využíva skôr k vyššie spomenutým účelom, má o niečo nižšiu intenzitu, čo je však pre mnohé prípady tohto typu výhodou. Nie vždy je silná intenzita žiadaná a môže spôsobovať bolesť očí, najmä ak chcete osvetliť len menší priestor.
Balenie a pôvodnú metráž je možné ľubovoľne skrátiť, respektíve rozdeliť po označených častiach. Tým pádom dokážeme prispôsobiť ich dĺžku, pričom pôvodné balenie je spravidla 5-metrové. Rovnako je možné využiť diaľkový ovládač, ktorým meníme farbu svetla a teploty farby z pohodlnej vzdialenosti.